dissabte, 20 de desembre del 2014

La col·lecció Formiguera exposada a Sant Cugat

El monestir acull una crònica de la fotografia dels anys setanta i vuitanta



El claustre del monestir de Sant Cugat és la quarta parada de l'exposició El llegat ocult de Pere Formiguera. La compilació d'imatges és una reproducció del panorama fotogràfic de l'Espanya, i sobretot de la Catalunya, de la dècada dels setanta i els vuitanta. 

Desenes de fotografies que havien estat col·leccionades pel fotògraf i escriptor santcugatenc Pere Formiguera es poden veure de franc. A l'inici de l'exposició es pot trobar un escrit amb l'explicació del context de la fotografia a Catalunya i Espanya durant els setanta i els vuitanta. A més, aquest text ve acompanyat per una petita explicació de les imatges que s'hi poden trobar. Aquestes, sobretot, són obres de gran valor històric i comercial. D'altra banda, però, també hi ha obres menors, reprints i alguna fotografia reproduïda per mitjans fotomecànics.

Gairebé totes les obres van ser adquirides a Espanya, moltes d'elles a centres i galeries de Barcelona i Madrid (citats en el text inicial de l'exposició). D'altres, en canvi, són fruit d'intercanvis amistosos entre Pere Formiguera i altres autors que, com ell, formaven part del marc anteriorment explicat -el dels anys setanta i vuitanta. Una part més petita de la col·lecció, però, va ser adquirida a l'estranger.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada