diumenge, 9 de novembre del 2014

Èxit de participació a les urnes de Sant Cugat en la jornada del 9-N

Milers de santcugatencs han assistit avui als cinc instituts per dipositar el seu vot


Els cinc instituts públics de Sant Cugat han ofert durant el dia d'avui els seus espais per fer les votacions. Els ciutadans han assistit al llarg del dia al centre que els pertocava a dipositar el seu vot i ho han fet amb força fluïdesa, tot i que no ha deixat d'arribar gent a totes hores.

Des de les 9:00 fins les 20:00 els 69.249 ciutadans convocats han pogut votar per fer donar a conèixer la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya. Per tant, decidir entre la independència o la continuïtat dins de l’Estat espanyol. La pregunta de les paperetes ha estat molt clara: Vols que Catalunya esdevingui un Estat? i, en cas de contestar SÍ, hi havia una segona qüestió: Vols que aquest Estat sigui independent?, a la qual també s’ha pogut respondre amb un SÍ o amb un NO. En ser un procés participatiu voluntari que l’Estat no havia aprovat, hi havia la opció d’imprimir la papereta a casa, tot i que també es podien trobar a les taules de votació.


Exemple d'una papereta.

A la mesa on hi havia la urna, els ciutadans, a més de dur la papereta emplenada correctament, han hagut de presentar el DNI. Els voluntaris han revisat l’adreça de residència de cada ciutadà català, a més del primer cognom i han anotat les dades pertinents a l’hora de dipositar el vot. En canvi, els residents a Catalunya comunitaris han hagut de portar el DNI o passaport i també el Certificat de registre de ciutadans de la Unió Europea o la targeta d’identitat d’estranger (TIE). En cas de no residir actualment al municipi, els votants han hagut de portar obligatòriament el passaport i la targeta d’identitat d’estranger (TIE) vigent.

Urna de la mesa 6060T a l'Institut Angeleta Ferrer.
La jornada ha restat passada per aigua en diversos moments, però això no ha disminuït la alta participació per part dels ciutadans. Així doncs, totes les persones majors de 16 anys amb residència a Sant Cugat han pogut votar a l’institut que tinguessin assignat d’entre l’Institut Joaquima Pla i Farreras, l’Institut Angeleta Ferrer, l’Institut Arnau Cadell, l’Institut Leonardo da Vinci i l’Institut CAR de Sant Cugat. No hi ha hagut cap incident destacable ni gaire cues, exceptuant algun moment del dia o alguna mesa on ha calgut esperar una estona més per dipositar el vot.

Per tal de garantir una millor accessibilitat als cinc instituts, als ciutadans que desitgessin fer ús del transport públic se’ls ha garantit l’assiduïtat dels autobusos de l’horari feiner. 

Aquestes són algunes de les imatges de la participació en la jornada del 9-N a l'Institut Angeleta Ferrer de Sant Cugat:























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada