dimecres, 26 de novembre del 2014

Masterclass de fotografia a càrrec d'Albert Blacksad

El fotògraf va oferir una lliçó magistral a la Casa de Cultura de Sant Cugat


Albert Blacksad va donar el passat 25 de novembre una classe magistral oberta al públic. El fotògraf de natura, alpinista, ultrafondista i guia de muntanya va exposar algunes de les seves imatges de paisatge i muntanya. Segons va afirmar, creu que les seves aficions van lligades.

Blacksad va explicar que l’afició per l’alpinisme li ve de família. Així doncs, fa 5 anys que retracta  la natura. “Cada fotografia té una història i molta exigència mental i física” va dir. Per exemple, un cop va haver de caminar quasi 9 hores en condicions dolentes de temps per aconseguir una bona fotografia. O un altre cas en què, per aconseguir fotografiar el paisatge amb la llum que volia, va haver d’esperar-se 4 hores. Va confessar, però, que les seves imatges passen pel photoshop, tot i que en cap cas els hi canvia l’essència sinó que hi retoca el mínim. També va manifestar que li agrada molt fer fotografies amb blanc i negre i que, sempre que pot, utilitza el trípode.

Tal com va explicar, el seu pare el va introduir en el món de l’esport de muntanya. “Sempre que vaig amb ell em sento més segur i anem a llocs més perillosos”, va afirmar. Va voler destacar una foto que va denominar “foto tràgica”, on es veu el seu pare estès a terra, sense forces. El va impactar i va tenir la sang freda de treure la càmera i fer una fotografia abans d’anar a socórrer-lo, va recordar. Segons va dir, és la imatge que millor reflecteix la realitat.

Alguns dels indrets fotografiats per Albert Blacksad que va mostrar van ser els Alps, el Pirineu d’Aragó, Andorra –en concret va ensenyar imatges de Pirena–, el Pirineu Francès o el Pallars Sobirà, comarca que va denominar com “la meva segona casa”. Recuperant que cada imatge té al darrere una història va explicar-ne el significat d’algunes, com per exemple la d’un refugi molt poc conegut al Pirineu Francès envoltat de boscos verges. Una altra debilitat del fotògraf són els animals, en especial els gossos. Així doncs, també va mostrar algunes imatges de gossos de rescat. Va explicar la història d’en Jack, un husky que ha salvat 33 persones enterrades sota la neu. També va ensenyar la imatge d’un gos amb una ferida, simbolitzant la dedicació d’aquests animals.

Albert Blacksad exposant algunes de les seves fotografies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada