dijous, 23 d’octubre del 2014

Els artistes de Sant Cugat manifesten el seu dret a decidir

Diversos artistes santcugatencs recolzen el moviment amb un manifest semblant al dels escriptors a Barcelona


El fotògraf i escriptor, Carles Cabanas, ha encapçalat la iniciativa per tal que alguns artistes santcugatencs redactin un manifest a favor del dret a decidir. El manifest, exclusiu del municipi, encara no ha establert les bases i, per tant, no és segur que es dugui a terme.

Cabanas va ser qui va prendre la iniciativa, ja que recordava l'eslògan que es va crear fa anys, "Sant Cugat, terra d'artistes". Segons explica el propi Cabanas, va iniciar la crida a la seva pàgina de facebook perquè la seva idea era més propera. En rebre alguna resposta, va parlar amb alguns mitjans del municipi on va ser estat publicat, a més de posar-se en contacte amb alguna altra entitat que pogués fer-se ressò de la iniciativa. 

A dia d'avui, i en paraules de Carles Cabanas, "som pocs, possiblement no s'ha escampat i no ha arribat a gaire gent". Tot i així aquest divendres sortirà de nou als mitjans de Sant Cugat. Cabanas va afirmar que, si hi ha consens, la setmana que ve hi haurà una trobada per tal que tiri en davant el projecte. D'aquí en davant, el fotògraf no creu que sigui gaire difícil posar-se d'acord. Cabanas no es va mostrar negatiu davant la opció que finalment no hi hagués quòrum. Segons va declarar, li va semblar que "fer-ho era una possibilitat, si arriba a bon port bé, i sinó tampoc no passarà res".

Cabanas no va voler sumar-se al manifest dels escriptors de Barcelona i va decidir fer una crida als artistes de Sant Cugat perquè, segons va dir, el seu ressò és major al municipi que no pas a Barcelona. A més a més, aquest manifest està encaminat a la branca de l'art més que no pas a la de les lletres, tot i que Carles Cabanas pensa que s'hi pot afegir tot el món cultural santcugatenc. Així doncs, creu que el de Barcelona és un manifest vàlid però que per adaptar-ho al municipi cal canviar-ne alguna paraula.
El fotògraf i escriptor santcugatenc Carles Cabanas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada