divendres, 28 de novembre del 2014

Un nou mitjà CRÍTIC a Sant Cugat està en projecte

Hi ha un buit comunicatiu a omplir, segons han expressat els ideadors


El projecte cooperatiu, que adoptarà una mirada crítica, pretén informar sobre el municipi santugatenc. Xavier Boix, Jordi Pascual i Miquel Margalef han presentat la seva proposta en una assemblea oberta a l'Ateneu de Sant Cugat. La línia s’allunyarà de la dels altres mitjans del municipi, més institucionals.

"La informació és poder", "Sant Cugat es mereix una informació lliure que vagi més enllà del discurs oficialista" i "el bon periodisme s'ho qüestiona tot" han estat les tres frases que han destacat els creadors del projecte. Segons han expressat, el mitjà que proposen tindrà, a grans trets, els mateixos plantejaments que Crític però a nivell local. Cal dir, però, que tot plegat encara està obert a suggeriments. El que és clar és la línia que seguirà el mitjà, de caire crític i participatiu. Serà un "diari a contracorrent dels altres diaris", tal com l'han denominat. El projecte pretén tenir ja una web oficial a inicis d'any.

El mitjà tindrà dues grans seccions, les pròpies i les col·laboratives, tot i que estan oberts a noves propostes. Dins les seccions pròpies, i per donar un toc diferencial al mitjà, se li donarà rellevància als vídeos i a gràfics de manera setmanal.  També està previst que s’hi trobin les seccions habituals de cultura, política, economia i esports, entre d’altres, però enfocades des d’un punt de vista més crític. A més, es pretén incorporar un apartat d’opinió i un altre que han anomenat “Lo mejor del BOE”, on es publicaran les notícies dels butlletins oficials relatives al municipi. Cal dir que tots els noms són provisionals. D'altra banda, "les seccions col·laboratives surten dels interessats que hi vulguin formar part", han dit. Dins, hi haurà apartats amb les cartes dels lectors o informació d'educació i de salut amb persones especialitzades. També volen incorporar vinyetes de manera periòdica amb relació a les notícies i un recull d'imatges a través de les xarxes socials.

Pel que fa els treballadors, de moment en són 4. A càrrec d'ells recau la inversió inicial, segons han explicat. Per consegüent, també són els que tindran el major pes en l’assemblea de socis. Els col·laboradors, en canvi, seran un nombre indefinit i la quota serà inferior a la dels treballadors. A més, “tindran vot i veu a l’assemblea” tot i que amb menys pes. En quant al finançament, els ideadors han previst obtenir-ne, a banda de les quotes i les possibles subscripcions, a través d’anunciants. Tot i això, els anuncis no seran d’entitats que desnonin persones, per exemple. Una darrera idea exposada ha estat realitzar activitats periòdiques de pagament i la intenció d’una publicació anual.

Minuts abans de l'inici de l'assemblea oberta a l'Ateneu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada