divendres, 26 de desembre del 2014

El Quinto de Nadal congrega centenars de persones

El Pavelló Municipal reuneix als santcugatencs aficionats a aquest tradicional joc nadalenc


Com els darrers anys, Sant Cugat proporciona un espai per que els ciutadans puguin gaudir del Quinto de Nadal, organitzat pel Casal Popular La Guitza. Per això les tardes i nits del 25 al 28 de desembre el Pavelló Municipal roman obert a la participació en el joc o, simplement, a la visita.

L’espai obre a les 19h i tanca a les 02h, exceptuant el darrer dia que tancarà una hora abans. L’assistència es completament gratuïta. Cada partida, però, té un cost de 0,50 cèntims. També cal pagar, si es desitgen, el menjar i les begudes que es vénen a la barra. L’espai disposa de desenes de taules i cadires, a banda de l’escenari on membres de La Guitza canten els números. A les parets del recinte, a més, poden s'hi poden veure diverses pancartes reivindicatives que mostren l'esperit de La Guitza. D'altra banda, sobre la taula on hi ha els cartrons per escollir també poden trobar-se papers informatius dels organitzadors.








Com a novetat, aquest any hi ha un concert diari amb la intenció de fer més amena l’espera a les persones que fan cua. Aquest, es farà de 17h a 19h fora del recinte. El Quinto té un gran èxit entre els santcugatencs i ja és tota una tradició per a molts.

Les regles del Quinto

Són ben similars a les del popular Bingo, tot i que al Quinto hi ha més "caos" i interacció. Cada participant té un cartró amb diferents números. En sentir que el lloro o la cotorra canta algun dels que hi ha en el cartró, es posa una guixa a sobre. Per tant, la finalitat és acabar tapant tots els números que es tinguin. Quan es tenen tots, es pica Quinto donant cops a la taula. Tot seguit els encarregats comproven si ho és o no. El premi oscil·la depenent de les persones que hi estiguin jugant, ja que és extret dels diners que posen els jugadors. En aquest joc és ben important l'agudesa mental, ja que cada número correspon a un mot que varia en funció del lloro o la cotorra que ho canti. Així doncs, també està garantida la participació activa dels jugadors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada